Музика вместо телевизия

26.2.13

Телевизорът ми се превърна в излишна вещ.
Пусках го от време на време за компания, вършейки нещо друго, после само за будилник, сега е дори напълно изключен от електрическата мрежа. Обаче редовно му обирам праха. Опитите ми да го подаря останаха неуспешни- поне за сега.

Първо времето не стигаше за телевизия и малкото часове, които прекарвах вкъщи предпочитах да прекарам релаксирайки по друг начин.
Някои хора успяват да релаксират успешно гледайки телевизия, но не и аз. Вече не. Рекламите, глупавите, нагласени предавания и новините започнаха да ме изнервят. Единствената програма, която бих гледала с удоволствие е ARTE-документални поредици, смислени филми и без реклами.
Дори MTV и VIVA излъчват повече реклами, отколкото музика- пък то и каква музика... по-скоро се опитват да налагат нещо като "музика" промивайки мозъците, налагайки стил и начин на живот на младото поколение. По света има толкова много прекрасни изпълнители- истински звезди, които никога няма да бъдат излъчени по тези или други музикални канали, понеже вероятно не се вписват в концепцията им. Това съвсем не пречи на тези музиканти да създават истинска музика за радост на многобройните си фенове.

Факт е, че рядко успявам да се наслаждавам на тишината. Свикнала съм нещо да "жужи" около мен.
Сега предпочитам компанията на музика според случая, настроението и личните нужди най-често от Youtube- удобен, достъпен, безплатен.
Поздрав със следващото парче на Марио Бионди- един много приятен сицилианец с магичен глас.