the World AIDS Day

2.12.12

Вчера беше световния ден за борба срещу СПИН. Нямах намерение да пускам публикация по този повод, но ми направи  впечатление, че много хора са забравили или не знаят изобщо, че такъв ден съществува. Вероятно ти също.
Обикновено на този ден се организират много мероприятия и се правят безплатни, анонимни изследвания за HIV или за други заболявания предавани по полов или кръвен път като Сифилис и Хепатит С. Тестовете са бързи и резултатът е готов след половин час.


  • Какво всъщност знаеш за СПИНа, а мислиш ли си, че на теб не може да ти се случи?
  • Знаеш ли как можеш да се заразиш и как да го избегнеш?
  • Ще се промени ли отношението ти към някой защото е носител на вируса?
  • Знаеш ли, че хепатита може да е също толкова опасен?
  • А ти самият тествал ли си се някога за HIV?


Можеш да го сториш по всяко време, стига да пожелаеш. Дори да си убеден, че не си заразен, чувство след получаването на негативния резултат е освобождаващо и приятно. Но дори резултата да е положителен, това не е краят, а началото на един нов (по-отговорен към себе си и околните) начин на живот. Дали попадаш в рискова група, има ли смисъл и искаш ли да знаеш, дори да си заразен, решаваш ти. Но не забравяй, че не си сам. Помисли за себе си и за партньора си.
Никой не иска да живее вечно, но пълноценно да живее иска всеки...един подходящ за случая музикален поздрав с една много красива песен на изпълнител, който вечно ще живее в сърцата на феновете си.


www.worldaidsday.org
www.aids-beratung-oberpfalz.brk.de