да повярваш в себе си...

15.4.11

... не е толкова лесно, но си заслужава да опиташ. Да разбереш какво наистина искаш и да повярваш, че е възможно...Не, не какво не искаш! 
Престани да мислиш за това, което не искаш и от какво се страхуваш, защото точно това ще предизвикаш.
Престани да мислиш за болестите, които могат да те споходят или как ще те изхвърлят от квартирата, понеже нямаш пари да платиш наема, а шефът ти се заяжда и всеки момент може да изхвърчиш от работа. За съжаление още от детските години ни се втълпява, че животът е суров, че парите се изкарват с пот на челото, че любовта боли... 
Разбира се, че е така защото сме повярвали в това. Представи си, че е точно обратното. Трудното е докато опиташ, после става детска игра. Остави нещата просто да се случват. Радвай се ако преминаваш през труден момент защото хубавото тепърва предстои и ще бъдеш възнаграден, така че дай най-доброто на каквото си способен. Както казва една приятелка-" Прави каквото става, пък да става каквото ще". Животът е прекрасен защото ни дава неограничени възможности, всеки може да бъде това, което пожелае. Да не забравяме поговорката " Каквото посееш, това ще пожънеш". Богатства по света има за всеки достатъчно. Да парите не са най-важното, но правят живота ни по комфортен. Любовта ни дава възможност да израстнем, да комуникираме, да бъдем по-малко егоисти и да се научим да правим компромиси и да прощаваме.

Всичко това, колкото и банално да звучи, го дължим на една "малка", но съществено важна анатомична структура, а именно мозъкът, които съхранява съзнанието и подсъзнанието и еволюцията, която освен инстинкта, ни е дала и мисълта. Не преставам да се изненадвам от хоратa, които сами си внушават, че са нещастни, бедни и болни, пък после се оплакват.