Един убийствено вкусен, лесен, шоколадов сладкиш

16.3.11

Обикновено бичам бързите и ефективни работи, бързо да стават нещата, особено що се отнася до готвене, печене и т.н. нямам време да стоя часове наред край печката, а честно казано и желание. Предпочитам сама да си приготвя сладкиш, отколкото да си купя, но трябва бързо да става. Поради тази причина си избрах този, който се приготвя за около 30мин. с много шоколад, огромна калорийна бомба, но си заслужава веднъж в годината. Сигурна съм, че утре и колегите, които ще черпя по повод рожденния ми ден ще си облизват пръстите.

Благодаря на Джеси за рецептата.


Продукти по оригиналната рецепта:
250г. натурален шоколад
250г. масло
6 яйца
200г захар
250г ситно смлени бадеми
100г.брашно

Продукти,които добавих по фантазия:
към брашното прибавих по желание 1ч.л. бакпулвер и щипка сол, но оригиналната рецепта е без,
няколко капки есенция ром и есенция горчив бадем за допълнително вкус
100г.разтопен шоколад по избор бял или черен и 20г. филирани бадеми за декорация накрая
=========================================================
Начин на приготвяне:
включваме фурната да загрява на 180 °C
250-те грама натурален шоколад се разтапя заедно с маслото, през това време разбиваме 6те яйца и захарта на пяна, прибавяме вече готовата разтопена смес шоколад-масло, предварително пресятото брашното с бакпулвера и щипката сол, после смлените бадеми и накрая няколко капки есенция ром и есенция горчив бадем.Печем в по-големичка тава с размери 40 на 35см, понеже сладкиша не трябва да е много дебел (като се изпече е около 2см дебелина/височина), в загрята на 180 °C фурна на средна скара около 15 до 20мин.Още топъл декорираме, чакаме да поизстине, режем на квадрати или ромбове (изглежда по-добре) и хапваме сладко- сладко, толкова е сладко и шоколадово, че следващите няколко дни/ седмици шоколад няма да погледнете. Вярно калорийна бомба, но както вече казах наслада за душата. Да ви е сладко!