Панаир

14.5.10

*MaiDult- Regensburg 7.05-24.05.2010 *И така майския панаир (Дулт) в Регенсбург е в разгара си, въпреки студено-дъждовното време се радва на огромен брой посетители. Подобен род панаири се провеждат от векове насам, не само в Регенсбург, а и в други големи баварски градове- Аугсбург, Ландсхут, Пасау, . . . разбира се в баварската столица Мюнхен и дори в австрийския град Залцбург.
Някъде около десети век баварците се събирали да се веселят и празнуват църковен празник (кой точно не знам) и така постепенно празненствата в чест на този църковен празник прерастнали в огромни панаири и веселби, които се провеждат двапъти годишно- пролет MaiDult- от името на месеца, в който се състои Май и на есен HerbstDult- есенен дулт, който се провежда края на август и началото на септември.

За млади и стари, за всеки по нещо. От сергии с всякакви стоки, през въртележки, виенски колела, чудесии и страхотии, от които ми призлява самокато ги видя, пък камо ли да се кача на тях. Тонове с бира, наденички, пушена сьомга, сладости и какво ли още не.

Такова чудо трябва да се посети. Дори и да не си падаш по такъв род забавления ако си любопитен, ако се интересуваш и искаш да опознаеш местните обичай и традиции, Дулта е задължителна част от културно-увеселителната програма.

Още снимки