Взаимоотношения

23.2.10

Напоследък се чудя защо в училище наред със скучните и до болка познати предмети, не се изучава нещо, с което се срещаме ежедневно- взаимоотношения в обществото, между мъжа и жената, разликите между мъжа и жената- не физическите разлики, а психологическите? Колкото по-рано, се сдобие човек с тези елементарни знания, толкова повече разочарования ще си спести. Защото всеки е чувал, че жените и мъжете живеят в различни светове, но не всеки разбира, че това не е шега.
Смятам, че подобна информация би била много интересна и полезна за подрастващата тинейджърска аудитория, която и без друго е трудно да се обуздае, камо ли да се спечели вниманието и. Предполага се, че тези знания трябва да ги придобием от родителите си, както и възпитанието, но какво се случва, когато самите родители не разполагат с нужните познания? Така де, не всеки родител е историк, физик или математик, за това ходим на училище, където ни се дава възможност да усвоим нови знания, които родителите ни не са способни да ни дадат.
Всички знаем как малките деца имитират по-големите, по-възрастните.
А какво да правим ако имаме за пример родители, които не се понасят взаимно, отдавна са изгорили всички мостове между себе си и партньорът или ако въобще нямаме семейство. . . учим се сами от живота, от грешките си, от сполуките си. Защо трябва всеки наново да открива топлата вода, защо трябва толкова грешки да се повтарят, цял живот да тъпчеш на едно и също място и да се въртиш в порочен кръг. Понякога е нужен цял един живот докато сам стигнеш до основни житейски изводи, а за други и един живот не стига.