Защо имам блог

14.11.09Идеята да имам блог беше спонтанна...
( преди да ми хрумне, не бях много много наясно с тези блогърски работи и термини и все още не съм) .Писателстването не ми е призвание, но смятам воденето на блог и четенето на други такива, за чудесно средство против забравяне на родната реч (граматика) омайна сладка.
Избрала съм Германия за мой втори дом, но някак си не ми идва отвътре да водя блог на немски.
Сърфирайки из интернет открих няколко интересни блога, някои от които в Blogger. Прииска ми се и аз да имам такова нещо. Според мен има три типа блогъри: едни, които пишат заради другите; други, които пишат заради себе си и трети - все още неориентирани като мен, от другите два типа по малко. Даже не съм се замисляла къде, що и как...И ето го на, истипосан в интернета, вече повече от половин година - мой личен блог!


Търсих място, където да споделям неща, които ме вълнуват, неща за които не ми се разговаря, но мислите за тях не ми дават мира. Обикновено музата ми идва, когато се случи нещо неприятно, леко съм се депресирала и се разфилософствам по житейските въпроси. Преди имах специално създаден имейл, наречен "кошчето", където изпращах тъжните си мисли за рециклиране :). Този имейл, предполагам вече не съществува и отдавна е заличен, тъй като спрях да го ползвам.