За целите в живота ни.Как да ги открием и постигнем?

12.5.09

Какво е животът без цел, без посока?! Всеки притежава такава съзната или неосъзната, но да бъдем честни- малко знаят какво истински искат от живота.
За много хора целта на живота е да търсят сигурност в комфортната зона - в семейството, в работата, но дали това е достатъчно удовлетворение?! 
За да постигнеш някаква цел, първо трябва да имаш такава.Това се оказва за много хора трудна задача. Да разбереш какво искаш е въпросът, не какво очакват другите от теб. 
Без да искаме ставаме роби на собственото си его и не си даваме сметка,че се стремим към това, което се очаква от нас-
да бъдем отличници, мултифункционални, професионалисти в службата,търпеливи родители, перфекти домакини...
За повечето от нас е от по-важно да сме обичани и одобрени от другите, отколкото да се одобряваме сами себе си. Да поставяме нуждите на другите пред своите се е превърнало в навик, а не се ли казваше:"Обичай и уважавай себе си,
за да те обичат и уважават и другите." Всъщност какво значение имат другите?! Аз съм си важен. (въпреки, че постоянно се опитвам да си го набия в главата и до сега не мога да се освободя от природата си на "Майка Тереза" обгрижваща ближните).
Да, компромиси се налага да се правят ,но с граници.
....и така:Какво осмисля съществуването ни? Докрай ли се борим за постигане на целите си?

Всеки трябва сам за себе си да открие отговорите на тези въпроси, но за целта се изисква смелост или ритник от съдбата... да напуснеш така комфортната зона, да се разрушиш, за да се изградиш по-добър, по-силен, по-успешен.

Много полезен е сайтът или книгите на Робин Шарма www.robinsharma.com